ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Ατυχές το παράδειγμα της Θράκης από Κατρούγκαλο

20:59 - 14 Μαρ 2017 | Πολιτική
Δένδιας: Ατυχές το παράδειγμα της Θράκης από Κατρούγκαλο
Ατυχές, χαρακτήρισε το παράδειγμα της Θράκης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Κατρούγκαλου με αφορμή το δημοψήφισμα Ερντογάν στην Τουρκία.

"Δεν υφίσταται καμία ομοιότητα με την Θράκη και η αναφορά του υπουργού ότι και στην Θράκη έγιναν παρόμοιες εκδηλώσεις είναι τουλάχιστον ατυχής" τόνισε ο κ. Δένδιας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι δηλώσεις είναι ατυχείς αφού στην Θράκη δεν ζουν ούτε Τούρκοι μετανάστες και υπήκοοι, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

"Το παράδειγμα είναι ατυχές" τόνισε και πρόσθεσε ότι με τις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έχει επίσης να κάνει "με την διάσπαση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης". Όπως είπε "δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ερμηνεύονται ως υποστηρικτικές της Τουρκίας οι δηλώσεις αυτές, ενώ δημιουργούν κλαυσίγελο οι αναφορές περί δημοκρατίας όταν είναι γνωστό ότι στην γείτονα υπάρχει βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και είναι φυλακισμένοι ίσως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται δε για ένα καισαρικό Σύνταγμα. Ο υπουργός είτε δεν έπρεπε να πει τίποτα είτε έπρεπε να ταχθεί αλληλέγγυος στην Ολλανδία". 

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ λίγο αργότερα ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας υπογράμμισε πως "δεν περίμενα να έρθει το ολλανδο-τουρκικό στην Βουλή" ενώ συμπλήρωσε πως "άλλο τι λέμε στα παράθυρα και στα ραδιόφωνα" και πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να μείνει μακριά από το θέμα όσο διαρκούν οι εκλογές στην Ολλανδία και το δημοψήφισμα στην Τουρκία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.