ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν το «κακό» να πλησιάζει

09:29 - 16 Μαρ 2017 | Πολιτική
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν το «κακό» να πλησιάζει
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Το "μασάζ" στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου πόνεσε περισσότερο απ` ό,τι θα ήθελαν και η ανησυχία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος είναι διάχυτη, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης. Οι δύο υπουργοί δεν είναι μόνο ότι μετέφεραν στους βουλευτές τις πιέσεις που δέχονται από τους δανειστές για εργασιακά και αφορολόγητο, αλλά κυρίως το πρόβλημα ειναι πως δεν κατάφεραν να τους πείσουν πως θα φέρουν σημαντικά αντίμετρα, που θα βοηθήσει στο να ψηφιστεί ευκολότερα η νέα συμφωνία.

Ο κ. Τσακαλώτος και η κα. Αχτσιόγλου ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι οι Θεσμοί απαιτούν εδώ και τώρα τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ. Υποστήριξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα των συντάξεων ενώ παραδέχθηκαν ότι το ορόσημο της 20ης Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας έχει χαθεί και πως επόμενος στόχος είναι η παρουσίαση ενός συνολικού πακέτου συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

 

Για το αφορολόγητο ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ, κάτι που ήταν βέβαια λίγο-πολύ γνωστό σε όλους.

 

Το βασικό πρόβλημα που δημιούργησε ανησυχία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως επιβεβαιώθηκε η μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των απόψεων των πιστωτών σχετικά με τα αντίμετρα.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους και επισήμαναν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Επίσης, σημείωσαν πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων, ώστε να είναι πιο εύκολο γι` αυτούς να ψηφίσουν ολόκληρο το πακέτο της συμφωνίας.

 

Γνωρίζουν, όμως και διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα πως για ακόμη μία φορά δεν θα έχουν μία "εύκολη" συμφωνία για να διαχειριστούν.

 

Αντίθετα, φαίνεται πως για ακόμη μία φορά θα κληθούν να ψηφίσουν μέτρα που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη σχέση με τους ψηφοφόρους τους. Αυτό που ελπίζουν είναι απλώς ορισμένα από τα αντίμετρα να είναι κάπως "εντυπωσιακά" και να μπορέσουν, έστω επικοινωνιακά να υποστηρίξουν την απόφασή τους να υπερψηφίσουν μία ακόμη δύσκολη συμφωνία και φυσικά να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στη σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.