ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σενάρια πρόωρων εκλογών: Ποιος τα διακινεί-Τι απαντά το Μαξίμου

14:55 - 16 Μαρ 2017 | Πολιτική
Σενάρια πρόωρων εκλογών: Ποιος τα διακινεί-Τι απαντά το Μαξίμου
Σενάρια πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα διακινούν τις τελευταίες ώρες κάποιοι διεθνείς ειδησεογραφικοί δίαυλοι, γεγονός που στην Αθήνα εκείνοι που γνωρίζουν πια τις τεχνικές του Μαξίμου, αποδίδουν σε μια προσπάθεια του πρωθυπουργού και της ηγετικής ομάδας να απεγκλωβιστούν από τον κλοιό πιέσεων και να αποφύγουν με πολιτικές εκπτώσεις τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης.

Επισήμως πάντως, τα κυβερνητικά στελέχη στις πιεστικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις, τηρούν φλεγματική στάση. Αποδίδουν μάλιστα επισήμως το όλο θέμα σε απόπειρα δημιουργίας νέων προβλημάτων στην κυβέρνηση και εμμέσως και σε «χρηματιστηριακά παιχνίδια».

 

Είναι όμως ευνόητο ότι η θέση τους είναι δυσχερής από την στιγμή που ο χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης λιγοστεύει δραματικά και οι επικοινωνιακές επινοήσεις εξαντλούνται.

 

Επιβεβαιώνεται αυτό και από τις διαθέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία «παγωμένη» μετά την ενημέρωση που έκαναν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, διαπιστώνει ότι η απόκλιση μεταξύ Αθήνας-Δανειστών είναι τόσο μεγάλη, ώστε συμπαρασύρει διαδοχικά όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει κάθε φορά με επαγγελματική αισιοδοξία η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα για το τέλος του δράματος που κρατά την Οικονομία σε ομηρία.

 

Στους διαδρόμους της Βουλής, όπου περισσεύει η κατήφεια και ο προβληματισμός μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινός τόπος η διαπίστωση ότι η μπάλα για μια ακόμα φορά, ως συνήθως, βρίσκεται στο γήπεδο της Αθήνας, η οποία πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις στο ζήτημα των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν μετά τη λήξη του Προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

 

Σχολιάζοντας την σχετική φημολογία, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.

 

Είναι προφανές, ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.

 

Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Αυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα...

 

ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.