ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκρίνιση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

14:36 - 21 Μαρ 2017 | Πολιτική
Διευκρίνιση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Διευκρίνιση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με δημοσίευμα.

"Με αφορμή χθεσινό δ/μα στο διαδικτυακό μέσο reporter.gr με τίτλο «Απούσα η Ελλάδα από Διάσκεψη για τη διαφθορά στο Στρασβούργο», διευκρινίζεται ότι στις εργασίες της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO) στο Στρασβούργο - εναρκτήρια εκδήλωση και ολομέλεια (20-24.3.2017) - συμμετέχει κανονικά ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Πρωτοδίκης Χανίων, κα Παναγιώτα Βατικάλου.

 

Όσον αφορά την αναγραφόμενη «κλήση για εξηγήσεις» από την Ελλάδα, σημειώνεται ότι αυτό δεν υφίσταται ως διαδικασία, καθότι στο πλαίσιο των εργασιών της, η ολομέλεια της GRECO εξετάζει τις υποβληθείσες εκθέσεις συμμόρφωσης κρατών μελών. Στην τρέχουσα ολομέλεια η GRECO θα αξιολογήσει τις εκθέσεις για την Ανδόρα, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία. Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στην τρέχουσα ημερήσια διάταξη των εργασιών της ολομέλειας της GRECO.

 

Το πρόγραμμα των εργασιών της GRECO είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης: http://www.coe.int/en/web/greco."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.