ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος:Έχουμε πλειοψηφία για τα μέτρα, δεν έχουν λόγο οι δανειστές

15:05 - 22 Μαρ 2017 | Πολιτική
Τζανακόπουλος:Έχουμε πλειοψηφία για τα μέτρα, δεν έχουν λόγο οι δανειστές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά με τις αξιώσεις που φέρονται να εκφράζουν οι δανειστές για ψήφιση των μέτρων για μετά το 2019 και από την αντιπολίτευση. Σαπέν και Σόιμπλε έκαναν τις σχετικές αποκαλύψεις με τον κ. Τζανακόπουλο να επιχειρεί να κλείσει το θέμα και να διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία προσθέτοντας ότι "επί του ελληνιοκύ συντάγματος δεν έχουν λόγο οι δανειστές".

«Δεν κατανοώ πώς θα μπορούσε να τεθεί ως προϋπόθεση κάτι περισσότερο από αυτό που προβλέπεται στο Σύνταγμα, η κυβέρνηση έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Δεν μπορεί να τεθεί ως προαπαιτούμενο», σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος, πάντως, έστειλε μήνυμα και στη ΝΔ, λέγοντας πως το γεγονός ότι λέει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, παρότι επί της ουσίας συμφωνεί με τις προτάσεις των δανειστών, πρόκειται για "τζάμπα μαγκιά".

 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. φροντίζει να υπενθυμίζει την προθυμία της στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, καμιά φορά δε, ζητάει και "τόσα και άλλα τόσα μέτρα", δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία, επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε "τζάμπα μαγκιά"».

 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες με τους δανειστές για τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό και τα ενεργειακά.

 

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η γεφύρωση των διαφορών με τη λήψη αποφάσεων ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να δουλέψουν εντός καθορισμένου πλαισίου και χρονοδιαγράμματος.

 

«Ευελπιστούμε ότι αυτή μας η πρωτοβουλία θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα τερματίσει την πρακτική της άσκοπης κωλυσιεργείας» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και διεμήνυσε πως η ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, σημείωσε και προσθεσε πως η ευθύνη ανήκει και στους δανειστές, οι οποίοι, όπως είπε, οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική δημοκρατία. Όπως είπε, η συμφωνία δανειστών και ελληνικής δημοκρατίας διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 22 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.