ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Nα εκπέμψουμε την εικόνα μιας ήρεμης δύναμης

12:59 - 23 Μαρ 2017 | Πολιτική
Κατρούγκαλος: Nα εκπέμψουμε την εικόνα μιας ήρεμης δύναμης
Για λόγους αρχών, αλλά και γιατί η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει την εικόνα ήρεμης δύναμης, έγινε η πρόσκληση-πρόταση προ ημερών προς Τούρκους αξιωματούχους ότι μπορούν να κάνουν προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, εξήγησε ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη ο υπουργός είπε ότι η "μονταζιέρα" παραποίησε τις δηλώσεις του επί του θέματος, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων από Τούρκους αξιωματούχους στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ποτέ κανείς από την κυβέρνηση δεν μίλησε για πολιτικές συγκεντρώσεις αλλά για επισκέψεις αξιωματούχων προκειμένου να δουν ομοθρήσκους τους."Το στοίχημα είναι πως θα κρατήσουμε την εικόνα της ανοιχτής κοινωνίας" είπε. Οι αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δ. Σταμάτη που έκανε λόγο για επιπολαιότητα απο πλευράς του "σε μια εποχή που υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση Τουρκίας με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης". 

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός δέχτηκε και ερώτηση από την ΧΑ και απαντώντας ανάφερε ότι έχει τεθεί ζήτημα προκειμένου να διευκολυνθούν Τούρκοι ψηφοφόροι που ζουν στην Ελλάδα με το να στηθούν εκλογικά τμήματα στα προξενεία, ενώ έδωσε και συγκεκριμένους αριθμούς: υπάρχουν  9.006 στην Αθήνα, 758 στη Θεσσαλονίκη, 456 στη Ρόδο και 264 στην Κομοτηνή. Όπως εξήγησε οι περισσότεροι από αυτούς είναι ομογενείς από Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.