ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόσυρση της τροπολογίας για την ΑΕΠΙ ζητεί η ΝΔ

16:07 - 23 Μαρ 2017 | Πολιτική
Απόσυρση της τροπολογίας για την ΑΕΠΙ ζητεί η ΝΔ
Την άρνηση της ΝΔ να στηρίξει την τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε μιλώντας πριν από λίγη ώρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

«Η τροπολογία είναι γραμμένη στο πόδι και αντίκειται στην υφιστάμενη νομοθεσία περί ΑΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη αρμόδια τομεάρχης πολιτισμού και βουλευτής της ΝΔ, τόνισε μιλώντας στο Reporter.gr: «Η αρμόδια υπουργός αναμέναμε να υποστηρίξει την τροπολογία. Είναι πρόχειρη και γραμμένη στο πόδι, Για ακομη μια φορά ο λόγος περί συναίνεσης είναι στον αέρα».

Σημειώνεται ότι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα τροπολογία μέσω της οποίας ρυθμίζονται θέματα της ΑΕΠΙ, με στόχο να ψηφιστεί απόψε, εντασσόμενη στο επείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τα «υψίρρυθμα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Ο αιφνιδιασμός προκύπτει καθώς μόλις προ ολίγων 24ώρων, και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου ενημέρωνε την εθνική αντιπροσωπεία ότι έχει έτοιμη σχετική νομοθετική ρύθμιση την οποία σχεδίαζε μάλιστα να καταθέσει προς ψήφιση άμεσα: «Σας διαβεβαιώ δεν θα πάρουμε είκοσι πέντε χρόνια για να καταλήξουμε στην κατάθεση του σχεδίου νόμου. Γι’ αυτό σας διαβεβαιώνω» έλεγε χαρακτηριστικά η κυρία Κονιόρδου με αφορμή ερώτηση της Ολγας Κεφαλογιάννη (ΝΔ) και πρόσθετε: «Έχουμε διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών εκδοχών των επιπλοκών. Ο Επίτροπος μπαίνει για να εξασφαλίσει τη συνέχεια των εσόδων των δημιουργών, την απρόσκοπτη λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και για την εξυγίανση της εταιρείας. Έχει ήδη δοθεί το σχέδιο νόμου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Γίνονται οι τελευταίες μικρές νομοτεχνικές διορθώσεις, κυρίως προς τις υπολειπόμενες διατάξεις, γιατί και αυτές έχουν τη σημασία τους, και το σχέδιο νόμου θα είναι έτοιμο άμεσα να κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.