ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές στο 2ο εξάμηνο «βλέπει» ο Δραγασάκης

20:47 - 31 Μαρ 2017 | Πολιτική
Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές στο 2ο εξάμηνο «βλέπει» ο Δραγασάκης
«Εφόσον η δεύτερη αξιολόγηση κλείσει με μια συνολική συμφωνία, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, τον Απρίλιο ή λίγο μετά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, τότε τα επόμενα βήματα μπορούν να επιταχυνθούν με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την επιτάχυνση της ανάκαμψης το δεύτερο εξάμηνο του 2017», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Χολαργό, εκτίμησε ότι παρά τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «παραμένουμε εντός του αρχικού σχεδιασμού».

 

«Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται, όσο κανείς άλλος, για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης», τόνισε.

 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο είναι άστοχη και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη», διότι «το τέταρτο μνημόνιο ούτε προσφέρεται ούτε αντέχεται και ευτυχώς δεν χρειάζεται».

 

«Η πορεία πρέπει να θωρακισθεί διότι όπως δείχνουν οι διαμάχες σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ εμείς ορθά επικαλούμαστε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υπάρχουν δυνάμεις εκτός αλλά και εντός της Ευρώπης που θέλουν να απαλλαγούν από αυτό.

 

Ενώ εμείς επιδιώκουμε να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν την ανατροπή αυτής της κανονικότητας και τη μετατόπιση των εξελίξεων προς τα δεξιά. Ενώ εμείς επιδιώκουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας, υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν την αποδυνάμωση ή και την κατάργησή τους σε όλη την Ευρώπη. Και δυστυχώς με τις δυνάμεις αυτές συμπράττουν και εγχώριες δυνάμεις», ανέφερε.

 

Ο αντιπρόεδρος επισήμανε ότι τα παραπάνω λείχουν ότι «για μια ακόμα φορά η χώρα μας γίνεται πεδίο ευρύτερων αντιπαραθέσεων που αφορούν το μέλλον όχι μόνο της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρώπης. Γεγονός που από τη μια μας δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες, από την άλλη δημιουργεί και δυνατότητες ευρύτερων συμμαχιών και συμπράξεων, δυνατότητες τις οποίες η χώρα πρέπει για πολλούς λόγους να αξιοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση να διευρύνει όπως και να επιχειρεί», σημείωσε.

 

Για το χρέος ανέφερε ότι «η λύση που τώρα διεκδικούμε το ξέρουμε ότι δεν θα ήταν η ριζική λύση που θα επιθυμούσαμε και αυτή η ριζική λύση παραμένει στόχος για διεκδίκηση. Μπορεί όμως να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές δανεισμού και να μας φέρει σε μια θέση συγκρίσιμη με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δυνατότητα να αγωνιστούμε από κοινού για κοινή πανευρωπαϊκή επίλυση του προβλήματος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.