ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Ούτε ο Σόιμπλε δεν έχει διαβάσει τη συμφωνία

22:01 - 01 Απρ 2017 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Ούτε ο Σόιμπλε δεν έχει διαβάσει τη συμφωνία
«Τότε είχαμε την εντολή του λαού να πούμε όχι σε μια συμφωνία που δεν ήταν βιώσιμη. Εγώ παραιτήθηκα επειδή ο πρωθυπουργός είπε παρόλα αυτά ναι». είπε στο Spiegel o πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνοντας ότι οι συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση κάνουν σαν να δίνουν μάχη για ένα πρόγραμμα, που ο καθένας γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

«Kανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει επιμελώς τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, κι ότι ούτε ο Σόιμπλε έχει ιδέα, σε αντίθεση με τη Μέρκελ που γνωρίζει απ’ έξω τη συμφωνία», συνέχισε χαρακτηριστικά.

 

Ερωτηθείς για την επιστροφή στην πολιτική σκηνή ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, δήλωσε πως δεν έχει τελειώσει ακόμη με την πολιτική. «Τώρα είμαι πιο πολύ βυθισμένος στην πολιτική απ’ όταν ήμουν υπουργός», επισημαίνει.

 

Πριν από ένα χρόνο ίδρυσε στο Βερολίνο το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25), που θέλει να αλλάξει τη Γηραιά Ήπειρα. Το DiEM25 θα κατέβει στις ευρωεκλογές του 2019 κι ο Βαρουφάκης δεν αποκλείεται να βάλει υποψηφιότητα. «Πρέπει κάτι να γίνει στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ευρώπη. Κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε το παρών, θα το κάνουμε», είπε στο Spiegel.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.