ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Ασκήσεις πολιτικής μεταφυσικής-Βλέπει παντού εχθρούς

11:55 - 02 Απρ 2017 | Πολιτική
Μαξίμου: Ασκήσεις πολιτικής μεταφυσικής-Βλέπει παντού εχθρούς
Σενάρια συνομωσίας με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης επαναφέρει σε κυκλοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εκδήλωση πολιτικής αυτοσυντήρησης και αντιπερισπασμού από την εμπλοκή στην διαπραγμάτευση.

Η επίσημη κομματική ρητορική επιχειρεί να εμφανίσει την κυβέρνηση βαλλόμενη από μια ετερόκλητη συμμαχία για την ανακατάληψη της εξουσίας και μέσω της κυριακάτικης «Αυγής», προαναγγέλλει σε παρωχημένα επικούς τόνους «ανένδοτο αγώνα για να εμπεδωθεί η σταθερότητα και να βγουν από την ντουλάπα οι σκελετοί του παρελθόντος».

 

Το ημιεπίσημο κομματικό όργανο κάνει λόγο για «συμφωνητικό Μητσοτάκη - Γεννηματά για ανατροπή της κυβέρνησης», ενώ αποδίδει ιδιαίτερους ρόλους στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, προσθέτοντας δια πάσαν χρήσιν και «τα φαντάσματα των εξοπλισμών, του Χρηματιστηρίου και της Υγείας».

 

Στην ίδια γραμμή, είχε κινηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία στην ομόφωνη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται σε «απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας “συμμαχίας των προθύμων”, που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, την πτώση της κυβέρνησης και την με κάθε τρόπο παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού».

 

Προχωρώντας ένα βήμα μπροστά στο χώρο της πολιτικής μεταφυσικής, ο υπουργός Μεταφορών Χ. Σπίρτζης δηλώνει την Κυριακή στο αθηναϊκό/ μακεδονικό πρακτορείο, ότι γνωρίζει και το μέρος όπου εξυφαίνεται η συνομωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η από παλιά ταύτιση των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της χώρας με τη δεξιά Σοσιαλδημοκρατία εξηγείται από την ύπαρξη νέου κέντρου καθοδήγησης το οποίο εντοπίζεται στη Γερμανία»…

 

Στην ατμόσφαιρα αυτή σημειώνονται αλλεπάλληλες επιθέσεις στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως οι Γ. Δραγασάκης και Ν. Παππάς τα οποία επιχειρούν υποδείξουν στον κ. Στουρνάρα την «δέουσα-κατ΄ αυτούς- συμπεριφορά» και να οριοθετήσουν το ρόλο του σε πολιτικά αποστειρωμένες περιοχές.

 

Στους αντίποδες, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα αυτήν την εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ενημερώσει το Κοινοβούλιο διαπραγματεύεται με τον εαυτό του, καθώς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται βέβαια ότι η συμφωνία «έχει κλείσει» και ότι αυτό που απομένει είναι η αναζήτηση ενός εύσχημου τρόπου ώστε να παρουσιαστούν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

 

Γ.Χ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.