ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαζεύει» όσα είπε για τους Έλληνες ο Ντάισελμπλουμ

14:12 - 04 Απρ 2017 | Πολιτική
«Μαζεύει» όσα είπε για τους Έλληνες ο Ντάισελμπλουμ
Eπιστολή στέλνει προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας πως οι επίμαχες δηλώσεις δεν είχαν ως στόχο να προσβάλουν κανέναν ενώ τονίζει ότι στο μέλλον θα είναι πιο προσεκτικός.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει πως στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογράμισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλαίσιο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, τόσο σε σχέση με τον έξω κόσμο όσο και μεταξύ των κρατών μελών.

 

«Για την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, την οποία εκτιμώ πάρα πολύ, είναι σημαντικό όλοι να δείχνουν δέσμευση και ευθύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς το Ευρωκοινοβούλιο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Αναφέρει όμως, ότι τις ημέρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης τα λόγια του συνδέθηκαν με την κατάσταση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

 

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς αυτό δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που ήθελα να πω. Η κρίση έχει επηρεάσει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρωζώνη, με μεγάλο κοινωνικό κόστος και η αλληλεγγύη που δείχνουμε είναι δικαιολογημένη», συνεχίζει ο ίδιος.

 

Δυστυχώς, όπως προσθέτει, μερικοί άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον τρόπο που εκφράστηκε.

 

«Η επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική υπόθεση όπως επίσης και ο τρόπος που εκλαμβάνονται. Θα είμαι ακόμη πιο προσεκτικός στο μέλλον, καθώς ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να προσβάλλω ανθρώπους.

 

Η οικοδόμηση μιας κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεγγύης, επιτυγχάνεται με τη δέσμευση σε κοινές αξίες, οι οποίες προβλέπονται στις νομικές συμφωνίες μας.

 

Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής, αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της ΟΝΕ. Πλαίσια, όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και της Τραπεζικής Ένωσης είναι αυτά που κρατούν την Ευρωζώνη ενωμένη και ισχυρή. Σε αυτή τη βάση μπορούμε να οικοδομήσουμε και να κάνουμε τα επόμενα βήματα μαζί.

 

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω λέγοντας ότι παραμένω πλήρως δεσμευμένος να συνεργαστώ μαζί σας ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και με όλους τους ευρωπαίους πολίτες ώστε να ενισχύσουμε τις οικονομίες μας και τη νομισματική ένωση μας», καταλήγει στο κείμενό του.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 04 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.