ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΑΡ:Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το μπάχαλο με την χορήγηση του επιδόματος

11:57 - 07 Απρ 2017 | Πολιτική
ΔΗΜΑΡ:Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το μπάχαλο με την χορήγηση του επιδόματος
Τις τελευταίες ημέρες έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία στην δημοσιότητα για την χορήγηση του επιδόματος που προοριζόταν σε χαμηλοσυνταξιούχους μεταξύ άλλων σε βουλευτές ακόμη και σε Υπουργούς.
Εντύπωση προκαλεί η σιωπή έως σήμερα της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ. "Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει καταθέσει ερώτηση στην Βουλή από τις 3 Απριλίου και αναμένει την απάντηση της αρμόδιας Υπουργού Εργασίας.
 
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι παρότι η κοινωνία ασφυκτιά από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, οι ανισότητες και τα κενά στο ασφαλιστικό σύστημα οδηγούν σε αστοχίες και προκαλούν το αίσθημα δικαίου των πολιτών.
 
Αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και προχειρότητας της κυβέρνησης είναι τα τραγελαφικά περιστατικά χορήγησης του επιδόματος που κατευθυνόταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε κατηγορίες που δεν το είχαν ανάγκη, όπως ορισμένοι βουλευτές-συνταξιούχοι. Είναι αδιανόητο τέτοια έκτακτα επιδόματα να μην πηγαίνουν σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη με ευθύνη της κυβέρνησης.
 
Για αυτό έχει ερωτηθεί η αρμόδια Υπουργός με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τυχόν αστοχίες και αδικίες που συντελέστηκαν κατά την καταβολή του επιδόματος καθώς και πως θα διασφαλίσει ένα σύστημα που θα αποτρέπει παρόμοια περιστατικά.
 
Σε κάθε περίπτωση, καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες όσο και την πραγματική οικονομία, η χορήγηση τέτοιων επιδομάτων αλλά ακόμη και του ίδιου του 30% της σύνταξης σε ενεργεία βουλευτές καθώς και σε όσους λαμβάνουν ταυτοχρόνως άλλες υψηλές αποζημιώσεις, θίγει ευθέως το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών και συνεπώς τίθεται το ερώτημα εάν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στην κατάργηση της χορήγησης αυτού του ποσοστού" τομνίζεται σχετικά.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 07 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.