ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο Volkswagen-Ανδρουλάκης: Να υπάρχει κοινό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών

14:11 - 11 Απρ 2017 | Πολιτική
Σκάνδαλο Volkswagen-Ανδρουλάκης: Να υπάρχει κοινό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών
Τις εργασίες της τελείωσε η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκπομπές αυτοκινήτων, γνωστή και ως εξεταστική για τη VW. Στην Επιτροπή την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συμμετείχε ως πλήρες μέλος από την Ομάδα των Σοσιαλιστών.
Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα, τουλάχιστον 9000 αυτοκίνητα επηρεάζονται από το σκάνδαλο. Όπως φαίνεται από τα συμπεράσματα που ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για το σκάνδαλο ευθύνονται κυρίως τα Κράτη Μέλη που είχαν την ευθύνη των ελέγχων, αλλά προτιμούσαν να καλύπτουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ενώ είχε στοιχεία ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν το έψαξε παραπάνω.
 
Οι Ευρωβουλευτές σημείωσαν επίσης την ανάγκη για πλήρη αποζημίωση όλων των καταναλωτών που εξαπατήθηκαν, καθώς όπως τονίζουν, τα προγράμματα απόσυρσης «δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι αποτελούν επαρκή μορφή αποκατάστασης της ζημίας», όπως άλλωστε συνέβη και στις ΗΠΑ.
 
Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης μετά το πέρας των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε χαρακτηριστικά: "Σε μία ενιαία αγορά είναι άδικο να μην υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής".

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.