ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Σημαντικό μήνυμα η επένδυση της Fraport

12:55 - 12 Απρ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Σημαντικό μήνυμα η επένδυση της Fraport
Το μήνυμα που στέλνει διεθνώς η επένδυση της Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τη διοίκηση της Fraport, χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», τη συγκεκριμένη συγκυρία.

 

«Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όσα η κυβέρνηση ήθελε να διασφαλίσει από τη συγκεκριμένη επένδυση. «Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, εξέφρασε τη προσήλωση της κοινοπραξίας να επενδύσει σημειώνοντας «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

 

«Το 2004 ξεκίνησα την προσπάθεια να βοηθήσω τη βιομηχανία του τουρισμού. Αυτή την ώρα ανοίγουμε την πόρτα των αγορών. Από τα χρήματα 650 εκατ. προέρχονται από τα ίδια κεφάλαια και 930 από τις τράπεζες. Η επίδραση της επένδυσης στο ΑΕΠ θα είναι 2,5% ενώ με τα αεροδρόμια θα δημιουργηθούν 3000 θέσεις για κάθε 1 εκατ. επιβάτες ενώ 70000 θα ασχοληθούν συνολικά έμμεσα και άμεσα. Η χρηματοδότηση έγινε πολύ γρήγορα», τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κοπελούζος.

 

«Ήταν μια δύσκολη πολιτικά απόφαση, μας έχουν αγκαλιάσει ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες. Τα εμπόδια όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλά αλλά ξεπεράστηκαν. Έχουμε σχέδιο για κάθε αεροδρόμιο και τους προορισμούς, ενώ για το καλοκαίρι συγκεκριμένα έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την εμπειρία των ταξιδιωτών. Η καθαριότητα, οι ταμπέλες και η ασφάλεια είναι οι πρώτες μας προτεραιότητες.  Τα αεροδρόμια είναι μηχανές ανάπτυξης, και οι βασικές υποδομές μετά από τέσσερα χρόνια θα είναι αγνώριστες. Έχουμε στόχο να αυξήσουμε 50% την επιφάνεια των τέρμιναλ», σημείωσε από την πλευρά του ο Alexander Zinnel της Fraport.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 12 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.