ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο φόβος της Φώφης για την ομάδα Ανδρουλάκη

08:52 - 26 Απρ 2017 | Πολιτική
Ο φόβος της Φώφης για την ομάδα Ανδρουλάκη
«Τρικυμία σε φλυτζάνι του καφέ», χαρακτηρίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ η υπερβολική αντίδραση της Φώφης Γεννηματά και η απόφασή της να διαλύσει τα όργανα του κόμματος και να παύσει τον γραμματέα Στ. Ξεκαλάκη, έπειτα από την κριτική που της ασκήθηκε στην συνεδρίαση της ΚΕ το προηγούμενο Σανββατοκύριακο.

Κατά τα όσα δηλώνουν έμπειρα στελέχη του κόμματος, η ενέργεια της κυρίας Γεννηματά και των φιλικά προσκείμενων σε αυτήν στελεχών, να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση χωρίς καν να τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί για την φύση και την μορφή του συνεδρίου της Συμπαράταξης τον Ιούνιο, της αφαίρεσε το ηθικό πλεονέκτημα. 

Συνέπεια ήταν, όσο η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη διαισθάνθηκε τις ημέρες που ακολούθησαν, το κύμα αντίδρασης που θα φούντωνε, να προχωρήσει στην σπασμωδική αυτή κίνηση της διάλυσης των οργάνων και της προκήρυξης ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για τον Οκτώβριο, έπειτα από αυτό της Συμπαράταξης. 

Κατά τα όσα ανέφεραν στελέχη της ΚΕ και βουλευτές, είναι εξαιρετικά δύσκολο από τις αποφάσεις αυτές το κόμμα να βγει ενισχυμένο. Η αρχική τους εκτίμηση είναι πως η φάση εσωστρέφειας που ξεκινά θα είναι μακρά, ενώ το ενδεχόμενο συνεργασιών με δυνάμεις του κεντρώου χώρου θα πρέπει πλέον μάλλον να αποκλειστεί. 

Χαρακτηριστικό των όσων συζητούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είναι και η διακίνηση από πλευράς των «γεννηματικών» της άποψης ότι ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ενεργεί προς όφελος της ομάδας Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, προσβλέποντας σε μία συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την την ΩρΑ, με τους όρους που οι τρεις είχαν περιγράψει. 

Κατόπιν αυτών και με πολλά στελέχη να αμφιβάλλουν για το αν θα φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο που προανήγγειλε η κυρία Γεννηματά, αναμένονται οι αντιδράσεις της ομάδας Ανδρουλάκη, αλλά και άλλων στελεχών που έχουν ταχθεί κατά των επιλογών της κυρίας Γεννηματά. 

Α.Κ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.