ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική Επιτροπή Βουλής: Ξεσκονίζουν τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου

09:30 - 26 Απρ 2017 | Πολιτική
Προανακριτική Επιτροπή Βουλής: Ξεσκονίζουν τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου προσανατολίζει κυρίως την έρευνά της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής με στόχο να διακριβώσει αν έχει τελεστεί το έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται διαρκές και δεν παραγράφεται.

Κοινοβουλευτικές πηγές εξηγούν ότι τα μέλη της Επιτροπής θα βάλουν στο μικροσκόπιο, τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ- για την ύπαρξη των οποίων έχει ήδη μιλήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όπως και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης- αλλά και τις έξη δικογραφίες που έχει διαβιβάσει η ελληνική Δικαιοσύνη στο Κοινοβούλιο.

Ήδη από την πρώτη συνεδρίαση διαπιστώθηκε πάντως ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, οπότε η αναζήτηση πιθανών ροών «μαύρου χρήματος» αποτελεί μονόδρομο.

Στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή θα εξετάσει αίτημα που υπέβαλλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητώντας για λόγους αναρμοδιότητας να επιστραφεί ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, ωστόσο αυτό σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες δεν πρόκειται να συμβεί προτού διαπιστωθεί αν πράγματι διακινήθηκαν παράνομα ποσά μέσω των λογαριασμών του πρώην υπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.