ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιον ευνοεί η τροπολογία που καταγγέλλει η αντιπολίτευση;

10:56 - 28 Απρ 2017 | Πολιτική
Ποιον ευνοεί η τροπολογία που καταγγέλλει η αντιπολίτευση;
Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή τροπολογία που η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει από το βράδυ της Πέμπτης ως φωτογραφική υπέρ συγκεκριμένου επιχειρηματία, εξελίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η επίμαχη ρύθμιση προβλέπει ότι οι εταιρείες του Δημοσίου που έχουν περάσει -ή πρόκειται να περάσουν- σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές άνηκαν στο κράτος. Κατατέθηκε δε από τον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ μόλις πριν από λίγα λεπτά ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και την κετάθεσή της εκ νέου από τον αρμόδιο υπουργό και με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.

Ο Αλ. Τσίπρας απέρριψε το αίτημα και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία «κανονικά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε επίσης να κατονομαστεί η επιχείρηση που ευνοείται από την τροπολογία.

Ο Π. Καμμένος πριν από λίγο κατονόμασε τον επιχειρηματία Ι. Σαββίδη, τον οποίο όπως είπε οι βουλευτές της ΝΔ εκλιπαρούσαν να επενδύσει σε συγκεκριμένες εταιρείες της Β. Ελλάδας και σημείωσε ότι εκπλήσσεται από την στάση της ΝΔ.

 

Άγγελος Κωβαίος 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 28 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.