ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία δεύτερη... ανάγνωση στις προτροπές για παραίτηση Τσακαλώτου

08:19 - 04 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Μία δεύτερη... ανάγνωση στις προτροπές για παραίτηση Τσακαλώτου
Μία ημέρα μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς, η Νέα Δημοκρατία έβαλε σε πρώτο πλάνο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Νίκος Δένδιας (με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί) κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραιτηθεί, υπενθυμίζοντας μία παλιά του τοποθέτηση, πως δηλαδή θα αποχωρούσε από τη θέση του, σε περίπτωση που οι δανειστές κατάφερναν να επιβάλλουν μείωση του αφορολόγητου.

 

Εκτός από το προφανές του πράγματος, την πίεση δηλαδή προς την κυβέρνηση και την ανάδειξη των αδυναμιών που έχει η συμφωνία για την ολοκλήρωση της β` αξιολόγησης, η αντιπολίτευση ποντάρει ασφαλώς και στην πολυσυζητημένη ρήξη στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Με απλά λόγια, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, μόνο κέρδος θα μπορούσαν να έχουν, σε περίπτωση που ο κ. Τσακαλώτος διαχώριζε τη θέση του και άφηνε μόνο του τον Αλέξη Τσίπρα να πιει το πικρό ποτήρι των νέων μέτρων.

 

Θα ήταν μία παραδοχή της αποτυχίας της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης και θα έφερνε μεγάλη αναστάτωση, ενόψει της ψήφισης των μέτρων της συμφωνίας.

 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η ΝΔ επιλέγει σε αυτή τη φάση επιχειρεί να χτυπήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο… φιλότιμο, υποσκάπτοντας τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό και ξύνοντας τις ήδη υπάρχουσες πληγές.

 

Στο ίδιο πλαίσιο η ΝΔ αναμένεται από τη μεριά της να πιέσει κι άλλους υπουργούς ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται ως… αντιπολιτευόμενοι στον Αλέξη Τσίπρα, όπως για παράδειγμα ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.