• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται στην εσωστρέφεια

21:05 - 10 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Ατμόσφαιρα διάχυτης οξύτητας κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και με τη σχέση του γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανου Ξεκαλάκη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να κινείται προς ακραίες περιοχές, βυθίζοντας το Κίνημα σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «μέτωπο», ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης εμφανίζεται ότι κάλεσε τον γραμματέα και του ζήτησε με εντολή προέδρου να εγκαταλείψει το γραφείο του στον πέμπτο όροφο με αποτέλεσμα ο κ. Ξεκαλάκης να απαντήσει με επιστολή στην οποία καταγγέλλει πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του προσώπου του και των συνεργατών του.

 

Επιπλέον με δριμύ ύφος, αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και τώρα σπιλώνουν πρόσωπα και συνειδήσεις. Ενώ, καλεί αιχμηρά τον κ. Σαλαγιάννη να βγάλει στο φως απολαβές και λογαριασμούς για τους πάντες και τα πάντα για να διαπιστωθεί «ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ».

 

Η απάντηση του κ. Σαλαγιάννη ήλθε με άλλη επιστολή στην οποία ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τα εξής:

 

«Σε σχέση με την επιστολή που άφησες σήμερα στο γραφείο μου, θέλω να σου επισημάνω τα εξής:

 

Τα πολιτικά ζητήματα που θέτεις δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα μου και δεν τα σχολιάζω. Είναι απόψεις σου και τις σέβομαι.  Έχω και εγώ τις απόψεις μου και τις ξέρεις.

 

Σε ότι αφορά στα γραφεία στον 5ο όροφο, η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη Πέμπτη είχες συμφωνήσει και ζήτησες ένα δεκαήμερο για να τακτοποιηθείς. Σου πρότεινα μάλιστα, άλλο γραφείο στη Χαρ. Τρικούπη, όπως επίσης και  γραμματεία για την υποστήριξη σου . Είπες, όχι, θα φύγω.

 

Σε ότι αφορά στους  υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι  στο γραφείο σου, όπως και στον αστυνομικό, σε διαβεβαίωσα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κόμμα μας.

 

(Σου υπενθυμίζω απλά ότι αυτή η συζήτηση έγινε ενώπιων δυο πολύ αγαπητών μας  φίλων και συντρόφων).

 

Μιλάς στην επιστολή σου για κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ. Ε, αυτό, δεν είναι μόνο άδικο, αλλά αποτελεί και απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας.

Επειδή με αφορά και προσωπικά, τόσο καιρό που είσαι εδώ ως Γραμματέας, περίπου δυο χρόνια, πες μου έναν άνθρωπο μας -έστω μόνο έναν!-  που τιμωρήσαμε με άρση της απόσπασής  τους, που εκφοβίσαμε. Έστω έναν!

 

Σ’ ότι αφορά στελέχη με απολαβές, που πρέπει «να έρθουν στο φως», ένα έχω να σου πω: κανένα στέλεχος δεν αμείβεται από το ΠΑΣΟΚ,  ούτε με ένα ευρώ! 

 

Εδώ αγκομαχούμε  να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, θα πληρώνουμε τα στελέχη μας; Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!

 

Και είναι κρίμα που το θέτεις, ενώ κάθε μέρα, σχεδόν, που βρισκόμασταν και συζητούσαμε μεταξύ των άλλων και για τις οικονομικές μας δυσκολίες, ποτέ  δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα.

 

Σε ότι αφορά «τις ευθύνες για ότι συμβεί» στους συνεργάτες σου στον 5ο όροφο,  τί εννοείς;  τί θα μπορούσε τάχα να συμβεί;  Πότε συνέβη κάτι για να επαναληφθεί: Είναι δυνατόν να θέτεις τέτοιο θέμα; 

 

Δουλεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια με αγωνία για την παράταξή μας, ως εθελοντές,  μερικές φορές ως εθελοντές αυτοκτονίας. Το να θέτεις τέτοιου είδους θέματα, δε μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 10 Μαϊ 2017
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman