ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα... όπλα κυβέρνηση-ΝΔ για συμβασιούχους και Ελεγκτικό Συνέδριο

14:38 - 11 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Στα... όπλα κυβέρνηση-ΝΔ για συμβασιούχους και Ελεγκτικό Συνέδριο
Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΝΔ ξέσπασε την Πέμπτη, αυτή τη φορά με αφορμή τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους ΟΤΑ, σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις συμβασιούχων και παράλληλα αποφασίστηκε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τους μισθούς που έχουν παράτυπα λάβει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παίζει με τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων.

 

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος δεσμεύθηκε πως οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΝΔ για χαιρεκακία.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε παράλληλα και το Ελεγκτικό Συνέδριο, σημειώνοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη ρότα της.

 

«Η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της από τις προσπάθειες πολιτικών δυνάμεων να αξιοποιούν δικαστικές αποφάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η ίδια η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική και να τηρεί με μεγάλη αυστηρότητα τους συνταγματικούς κανόνες που προβλέπουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις γίνονται γνωστές μόνο με τη δημοσίευσή τους».

 

Παρά τη δικαστική απόφαση η οποία προβλέπει ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αντισυνταγματικές ζητώντας παραλλήλως να προχωρήσουν οι καταλογισμοί στους συμβασιούχους προκειμένου να επιστραφούν οι αποδοχές που παράνομα έλαβαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζαακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, νομοθετική ή άλλη, για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους».

 

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έγιναν με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός.


Συνεχίζει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες.


Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.


Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του Κράτους.


Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή.


Με το να στήνονται “παράγκες” στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.


Προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.


Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του.


Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθούμε την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας.


Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».

 

Τζανακόπουλος: Δεσμευόμαστε για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων
Από τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ ξεκίνησε, την Πέμπτη, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.

 

Εισαγωγικά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο -«αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», συμπλήρωσε.

 

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προχώρησε σε μια «απαράδεκτη» ανακοίνωση, και ότι επιδεικνύει «χαιρεκακία» σε ένα θέμα που οι κυβερνήσεις του κόμματός του προκάλεσαν.


Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετέφερε τη δέσμευσή της ότι:

«Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων».

 

Επίσης, ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Όμως, συμπλήρωσε, «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.