ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Πιθανή άρση των capital controls στο τέλος του έτους!

22:42 - 18 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Πιθανή άρση των capital controls στο τέλος του έτους!
Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να... πείσει τους βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας να ηρεμήσουν και να κατευνάσει τα πνεύματα, μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο υπουργός Οικονομικών, που φημίζεται για το χιούμορ του, είπε, χαριτολογώντας, μια μεγάλη αλήθεια: «Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας είμαστε, οι εννιά στους δέκα βλέπουν Survivor, οπότε δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις...».

«Εμείς υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων σε δυσμενείς συνθήκες»,συνέχισε, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα.

«Στην επταετία ως το 2021 προεξοφλώ πως θα έχουμε πάρει αρνητικά μέτρα 14 δισ. ευρώ», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, για να συμπληρώσει ωστόσο πως «θα έχουμε πάρει και θετικά μέτρα». «Αν τα διαιρέσουμε ανά έτος (δια επτά έτη), τότε θα έχουμε πάρει ετησίως μέτρα 2 δισ. ευρώ, όταν προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει 63 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

«Πιέζουμε για άμεση λύση για το χρέος. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να ενταχθεί στο QE της ΕΚΤ», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών.

«Σύντομα θα αρθούν και τα capital controls. Ίσως και στα τέλη του έτους», εκτίμησε ο κ. Τσακαλώτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 18 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.