ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά του Γιάννου-Απαγόρευση εξόδου

17:22 - 02 Ιουν 2017 | Πολιτική
Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά του Γιάννου-Απαγόρευση εξόδου
Ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου ενώ εκδόθηκε και διάταξη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των τριών λογαριασμών που έδωσαν στην ελληνική Δικαιοσύνη οι ελβετικές εισαγγελικές Αρχές ανήκει και στη λίστα Μπόργιανς και περιέχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. 

 

Αυτό ήταν το εύρημα που προκάλεσε την άσκηση της ποινικής δίωξης, αλλά και τη διάταξη για απαγόρευση εξόδου στο ζεύγος Παπαντωνίου, ενώ η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της που σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού, μετά την εμπλοκή του με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Νωρίτερα, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του δεν κατάφεραν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για το ποσό των 1.923.000 ευρώ το οποίο βρίσκεται σε 46 διαφορετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελλάδας. Αυτό προέκυψε από στοιχεία που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και έχουν να κάνουν με ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.