ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέδριο για το Σύνταγμα από τον Όμιλο «Αριστόβουλος Μάνεσης»

12:39 - 07 Ιουν 2017 | Πολιτική
Συνέδριο για το Σύνταγμα από τον Όμιλο «Αριστόβουλος Μάνεσης»
Συνέδριο με θέμα «Ποιο Σύνταγμα για την επόμενη μέρα;» οργανώνει ο επιστημονικός Όμιλος Αριστόβουλος Μάνεσης (www.constitutionalism.gr), την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Εισηγητές Θα είναι οι  κκ. Χαρ. Ανθόπουλος (ΕΑΠ), Ιφιγένεια Καμτσίδου (ΑΠΘ) και Απόστολο Παπατόλιας (ΑΣΕΠ),ενώ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο  Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχισθούν και το  Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και από ώρα 09.30 έως 18.00, στην αίθουσα Αργυριάδη του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εισηγήσεις των Σπ. Βλαχόπουλου (ΕΚΠΑ), Κων. Γιαννακόπουλου (ΕΚΠΑ), Λίλιαν Μήτρου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μιχάλη Πικραμμένου (ΑΠΘ και ΣτΕ). Γ. Δελλή (ΕΚΠΑ), Ακρίτα Καϊδαρτζή (ΕΚΠΑ), Λίνας Παπαδοπουλου (ΑΠΘ).

Οι εισηγητές θα αναπτύξουν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην 40χρονη και πλέον εφαρμογή του Συντάγματος, με έμφαση στη λειτουργία του πολιτεύματος,  τις εγγυήσεις των ατομικών δικαιωμάτων και την κατάσταση  του κράτους πρόνοιας στη χώρα μας.

Παρεμβάσεις μεταξύ άλλων θα κάνουν οι Γ. Γεραπετρίτης (ΕΚΠΑ), Αν. Πούλου (Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης) και Τάσος Παυλοπουλος (ΑΠΘ).

Το Συνέδριο θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην ίδια αίθουσα (ώρα 15.30-17.00), την οποία θα συντονίσει ο Ν.Κ. Αλιβιζάτος, πρόεδρος του Ομίλου Μάνεση, και στην οποία θα συμμετάσχουν οι Ξενοφών Κοντιάδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Αντ. Μανιτάκης (ΑΠΘ, Μιχ. Σπουρδαλάκης (ΕΚΠΑ), Γ. Σωτηρέλης (ΕΚΠΑ) και Γιάννης Τασόπουλος (ΕΚΠΑ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.