ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Αξιολόγηση της ιστορικής διαδρομής η αναθεώρηση του συντάγματος

14:50 - 07 Ιουν 2017 | Πολιτική
Γεροβασίλη: Αξιολόγηση της ιστορικής διαδρομής η αναθεώρηση του συντάγματος
«Η αναθεώρηση του συντάγματος αποτελεί μία ουσιαστική αξιολόγηση της ιστορικής διαδρομής του συστήματος σχέσεων και αξιών που διέπει το σύνολο της ατομικής, κοινωνικής και κοινωνικής ζωής, τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, αποτελεί την αναγνώριση και προσαρμογή αυτού του συστήματος στις νέες τακτικές, τεχνολογικές και κοινωνικές δυναμικές», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε ημερίδα με τίτλο: «Δημοκρατία, δικαιώματα, διαφάνεια και δημόσιες πολιτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση: Η πρόκληση της Συνταγματικής αναθεώρησης», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και την οποία διοργάνωσε η περιφέρεια Αττικής.

«Σε μία τέτοια τη συνθετική πρωτοβουλία, όλα όσα μας ενώνουν είναι αρκετά», τόνισε επισημαίνοντας ότι «αρκετές από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι υπερώριμες και προκύπτουν από τη συναντίληψη των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο καθεστώς της ποινικής ασυλίας του πολιτικού προσωπικού, την ανάγκη ενίσχυση του κύρους και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της βουλής και του κοινοβουλευτικού έργου, σε εποχή που «πρεσβευτές εξωθεσμικών κέντρων διατρανώνουν καινοφανείς και αντιδημοκρατικές θεωρίες».

«Σε αυτή την πραγματικότητα η δημοκρατία οφείλει να επιδείξει τις αρετές της με προώθηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας και την περαιτέρω θωράκιση ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» ανέφερε η ίδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.