ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασημακοπούλου: Η ψηφιακή πολιτική είναι χαμηλά στις προτεραιότητες του κ.Παππά

15:41 - 09 Ιουν 2017 | Πολιτική
Ασημακοπούλου: Η ψηφιακή πολιτική είναι χαμηλά στις προτεραιότητες του κ.Παππά
Την απουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, από τις εργασίες του συνεδρίου της ΕΕΤΤ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ταχυδρομικές υπηρεσίες, σχολίασε ειρωνικά η βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνη του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Ασημακοπούλου, από το βήμα του συνεδρίου, εξέφρασε την απογοήτευση της, γιατί, όπως είπε, ο κ. Παππάς δεν προσήλθε στις εργασίες του συνεδρίου. «Προφανώς η ψηφιακή πολιτική είναι χαμηλά στις προτεραιότητες του υπουργού. Σαφώς το πρόγραμμα ενός υπουργού είναι βεβαρημένο, αλλά χθες επέλεξε να σχολιάσει τις εξελίξεις για το επερχόμενο Eurogroup, καλώντας την Ευρώπη να δώσει μία καθαρή λύση για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές».

 

Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον υπουργό να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις για το θέμα των ΕΛΤΑ ΑΕ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αντί να απαντά μέσω κύκλων και διαρροών.

 

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις και τις προκλήσεις στην ενιαία ψηφιακή αγορά, η υπεύθυνη του Τομέα της ΝΔ συμφώνησε με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΕΤΤ ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι και ψηφιακός, επισημαίνοντας πως «ήρθε η ώρα που η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να κάνει ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Όχι μόνο το μπορεί, αλλά και πρέπει».

 

Όπως τόνισε η κ. Ασημακοπούλου, η μετάβαση στα δίκτυα νέας γενιάς θα γίνει με διακυβέρνηση νέας γενιάς, η οποία θα στηρίζεται σε τρείς πυλώνες:

 

«Την πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενιαία ψηφιακή αγορά, έναν διακριτό και συγκεκριμένο ρόλο του κράτους και τη στήριξη της συνεργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα χωρίς ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις».

 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες της ΕΕΤΤ στην εκπλήρωση του κρίσιμου ρόλου της στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, όπως το σχέδιο εισαγωγής της τεχνολογίας VDSL vectoring και άλλων ισοδύναμων τεχνολογιών, η διάθεση του ραδιοφάσματος στην αγορά για την ανάπτυξη κινητών και ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, δράσεις που αφορούν την προστασία των καταναλωτών, συμμετοχή της Αρχής σε διεθνή όργανα, όπως το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC). Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της θεσμικής θωράκισης των ανεξάρτητων Αρχών και προανήγγειλε σχετικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας για την εξασφάλιση της απαιτούμενης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.