ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση φέρνει μνημόνιο 45ετίας

15:09 - 09 Ιουν 2017 | Πολιτική
Επικαλούμενος τον Τόμας Βίζερ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φέρνει στην Ελλάδα μνημόνιο 45ετίας.

Στην τοποθέτησή του για το έξτρα πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που κατατέθηκε εσπευσμένα και συζητείται στην Βουλή εξήγησε πως «Η κυβέρνηση διαμορφώνει κατά καιρούς φευγαλέα αφηγήματα για όλα και για το αντίθετό τους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μπει όχι απλά σε ένα μνημόνιο 4 αλλά σε μνημόνιο διαρκείας, 45 ετών όπως είπε και ο τεχνοκράτης κ. Βίζερ».

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει «ψευδαίσθηση διαπραγμάτευσης», ενώ υπογράμμισε πως η επέκταση του «παγώματος» στις αυξήσεις των συντάξεων εως το 2022 επιφέρει συνολικά περικοπές 3,3 δις ευρώ.

 

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση της «συσσώρευσης τόκων» το 2022 και όχι η αντιμετώπιση του ζητήματος των πρωτογενών πλεονασμάτων.


Αναφορικά με το χρέος αναρωτήθηκε «Τι ζητατε για το χρέος; Πείτε τι θέλετε. Μια φιλική δήλωση όπως λέει ο κ. Τσακαλώτος τώρα; Θέλετε ότι σας δώσουν;» για να συνεχίσει «Ξέρετε τι έχει συμβεί από τον Ιούλιο του 2015; Έχετε δεχθεί επανειλημμένα ότι δεν θα υπάρξει άλλη ονομαστική μείωση και πως οι παραμετρικές αλλαγές δεν θα έχουν κόστος για τους δανειστές. Τώρα η σταθεροποίηση των κυμαινομένων επιτοκίων γίνεται με κόστος ελληνικό. Γι αυτό και η απόδοση της λύσης στο 2060 είναι τόσο χαμηλή. Δεν θα δώσουν παραμετρικές αλλαγές που αυξάνουν το δικό τους έμμεσο κόστος. Το περιθώριο είναι στενό και το κάνατε ακόμα στενότερο με το πρωθύστερο στο πλεόνασμα».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.