ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη-Αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη

16:53 - 09 Ιουν 2017 | Πολιτική
Γεννηματά: Η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη-Αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Την άποψη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει... μέλλον εξέφρασε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως "η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη".

"Μας λέγατε ότι με την ψήφιση των προηγούμενων μέτρων ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα και πως με την ψήφιση έρχεται η λύση χρέους. Δύο δεσμεύσεις, δύο ψέματα", ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας παράλληλα τον "πάγο" στις συντάξεις.

 

«Οσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο. Να αφήσουν τα παραμύθια για συνεννόηση στο και πέντε» ανέφερε ακόμα και συνέχισε λέγοντας πως μόνο μία κυβέρνηση ευρείας λαϊκής συναίνεσης και συνεργασίας μπορεί να  βγάλει την χώρα από την κρίση.

 

"Αδύναμες κυβερνήσεις σε καθεστώς πόλωσης και διχασμού θα βρεθούν σε νέα αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αρνούνται την συνεννόηση γι αυτό ζητάμε την αλλαγή συσχετισμών και την ενδυνάμωση της Δημ. Συμπαράταξης σε κοινωνία και Βουλή", τόνισε κλείνοντας.

 

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση η Δημοκρατική Συμπαράταξη

 

Αμέσως μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχώρησε από την Ολομέλεια και δεν θα λάβει μέρος στην ψήφιση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

 

Την αποχώρηση ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

 

Ο κ. Λοβέρδος είπε απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συμπράξει στην κατάλυση της Βουλής. Ψηφίστε τα μόνοι σας».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 09 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.