ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας με πολιτικούς αρχηγούς: Συναντήσεις ρουτίνας ή προάγγελοι εξελίξεων;

08:00 - 19 Ιουν 2017 | Πολιτική
Τσίπρας με πολιτικούς αρχηγούς: Συναντήσεις ρουτίνας ή προάγγελοι εξελίξεων;
Του Άγγελου Κωβαίου Μετά τους πανηγυρισμούς και όσα (δεν) επιτεύχθησαν για το θέμα του χρέους στο Eurogroup της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο επικινωνιακής διαχείρισης της νέας πολιτικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό συναντάται την Δευτέρα και την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς σε διαδοχικά ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου και αφότου θα έχει προηγηθεί συνάντησή του με τον  Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Κυπριακό βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε οριακό σημείο και οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό από το φθινόπωρο προμηνύονται ραγδαίες. Με βάση αυτά, κατά κάποιους θα πρέπει το εθνικό θέμα να περιλαβάνεται στα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. 

 

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι, κατά την επίσημη εκδοχή, να ενημερώσει τους αρχηγούς για το Eurogroup και το Κυπριακό. Παρά ταύτα, κατά την εκδοχή αυτή και σε ό,τι αφορά το Eurogroup θα τους ενημερώσει για κάτι που ήδη ξέρουν και που όλοι ήδη έχουν σχολιάσει και επικρίνει. Ως προς το Κυπριακό, τα ζητήματα μπορεί να είναι και σοβαρότερα. 

 

Υπό αυτήν την  έννοια είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει κάτι άλλο στις συναντήσεις αυτές και ειδικότερα: την καλλιέργεια πολιτικού κλίματος. Είναι προεξοφλημένο ότι ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει συνεννόηση και σύμπνοια στο θέμα της διευθέτησης του χρέους. Πλην όμως, το θέμα γνωρίζουν όλοι ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι και ότι δεν θα βρεθεί για πολύ καιρό ακόμη. 

 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται συνεπώς στον πώς θα διαμορφωθει η ατμόσφαιρα στις σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έπειτα και από αυτές τις συναντήσεις και κατά πόσον θα επικρατήσει η πόλωση, την οποία ο κ. Τσίπρας διαφαίνεται ότι θα επιχειρήσει. 

 

Τα ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προγραμματιστεί ως εξής:  

 

Δευτέρα, 19.06.2017 

 

- 18:00 Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού 

 

- 19:00 Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων 

 

Τρίτη 20.06.2017 

 

- 11:00 Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ 

 

- 12:00 Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

 

- 13:30 Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της ΝΔ 

 

- 15:00 Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 19 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.