ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος για Ρέγκλινγκ:Εξωθεσμική παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία ενδοκυβερνητικών «ρηγμάτων»

12:59 - 20 Ιουν 2017 | Πολιτική
Τζανακόπουλος για Ρέγκλινγκ:Εξωθεσμική παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία ενδοκυβερνητικών «ρηγμάτων»
Την αιχμηρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, περί υπουργών που «κάποιες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί και συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις». Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» που έχουν στόχο τη δημιουργία ενδοκυβερνητικών «ρηγμάτων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως «και ο κ. Σόιμπλε έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ρήγματα μέσα στην κυβέρνηση».

 

«Είναι ενδιαφέρουσα στρατηγική από την πλευρά των δανειστών, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα και δεν πατάει στην πραγματικότητα» είπε προσθέτοντας: «Δεν μπορούν οι θεσμοί να προχωρούν σε τέτοιου τύπου σχόλια για τα εσωτερικά της ελληνικής πολιτείας… Ο καθένας τα του οίκου του, φαντάζεστε αν παρεμβαίναμε για τον τρόπο που διοικείται ο ESM θα γινόταν πολεμική κατάσταση στην Ευρώπη».

 

Σημείωσε ακόμη ότι «τέτοιες τύπου παρεμβάσεις εκ μέρους των θεσμών δεν εξυπηρετούν εφόσον ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις» για να συμπληρώσει: «Υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη να το καταλάβει ο κ. Ρέγκλινγκ».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης πως «ο Κλάους Ρέγκλινγκ και η Ν.Δ. ταυτίζουν τις επενδύσεις με τις ιδιωτικοποιήσεις». «Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις, είχαμε εκατοντάδες επενδυτές που περίμεναν ολοκλήρωση για να ξεκινήσουν σειρά από προτζεκτς σε τουρισμό, μεταφορές, ενέργεια κλπ», ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.