ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίστα Λαγκάρντ: Κατάθεση Παπακωσταντίνου που θα συζητηθεί

18:53 - 20 Ιουν 2017 | Πολιτική
Λίστα Λαγκάρντ: Κατάθεση Παπακωσταντίνου που θα συζητηθεί
Η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί...

Ο κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και έχει καταδικασθεί, "αθώωσε" τον Ιωάννη Διώτη, λέγοντας πως είναι πεπεισμένος πως δεν υπήρξε δόλος από τη μεριά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

 

«Δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα των 65 CD» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός.

 

Παράλληλα, όμως, έκανε λόγο και για πολιτικές ευθύνες, γεγονός που ανοίγει ασφαλώς μία μεγάλη συζήτηση:

 

«Ηταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη». 

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανεφερε οτι «η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε για πολύ καιρό στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης για να κάνουν κάποιοι πολιτικές καριέρες», ενώ, όπως εκτίμησε, η λίστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο σε σχέση με άλλα και όχι ως βάση αυτοτελή φορολογικού ελέγχου και με αυτό το σκεπτικό την απέστειλε στον κ. Διώτη.

 

Δεν παρέλειψε δε να αφήσει και αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, επισημαίνοντας πως απέστειλε το USB με τη λίστα στον κ. Διώτη όντας ακόμη υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε πως ο πρώην εισαγγελέας επιλέχθηκε για τη θέση αυτή καθώς ήταν ένα πρόσωπο το οποίο δεν επρόκειτο να φοβηθεί και να κάνει πίσω. «Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το USB που εγώ έδωσα στον κ. Διώτη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε ο κ. Βενιζέλος» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.