ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πολιτική απομόνωση ο Τσίπρας-«Ναυάγιο» οι συναντήσεις με τους αρχηγούς

10:01 - 21 Ιουν 2017 | Πολιτική
Σε πολιτική απομόνωση ο Τσίπρας-«Ναυάγιο» οι συναντήσεις με τους αρχηγούς
Η αγωνία της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της επώδυνης και - κατά κάποιους - αδιέξοδης συμφωνίας του Eurogroup, φάνηκε με την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών του Αλ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έπεσε στην ουσία στο κενό, καθώς φάνηκε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση. 

 

Η συνέχεια αναμένεται στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, όπου η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την συμφωνία του Eurogroup, αναμένεται να εξελιχθεί σε γενεικευμένη πολιτική αντιπαράθεση. 

 

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε με συναινετικό προσωπείο στις συναντήσεις και κατά πληροφορίες επιχείρησε να τονίσει ότι χρειάζεται κάποιο μίνιμουμ συναίνεσης. Παρά ταύτα, κανείς δεν έδειξε διατεθειμένος να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στην παρελκυστική τακτική του. 

 

Από την ΝΔ έδειξαν ξεκάθαρα διάθεση να υποβαθμίσουν την συνάντηση και τόνιζαν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης απλώς ανταποκρίθηκε στην θεσμική υποχρέωση και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, ενώ συμπλήρωναν πως ό,τι είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί στην Βουλή. 

 

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι «δεν είναι χρόνος η θηλιά στον λαιμό της χώρας και των πολιτών», απαντώντας στον Πρωθυπουργό ο οποίος είπε ότι κερδήθηκε χρόνος με την συμφωνία του Eurogroup.

 

Ο κ. Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του, απαντώντας ότι «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια» και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι φόρτωσε στην χώρα  δύο αχρείαστα μνημόνια και δεν έχει περιθώριο να τα λέει αυτά.

 

Η συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη κατά τα αναμενόμενα περιστράφηκε γύρω από το αίτημα του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων για οικουμενική κυβέρνηση, το οποίο απέρριψε ο κ. Τσίπρας. 

 

Επιφυλακτική ήταν εξάλλου η στάση του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, άκουσε τον κ. Τσίπρα να ζητεί να μην ανοίξουν άλλα μέτωπα. 

 

Η συνάντηση με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ  Δ. Κουτσούμπα χαρακτηρίστηκε περισσότερο από το δώρο που προσφέρθηκε στον Πρωθυπουργό: ένα βιβλίο με τίτλο «Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση». Ο κ. Κουτσούμπας έριξε τα καρφιά του στο κ. Τσίπρα λέγοντας «εδώ μιλάμε για πραγματική επανάσταση», με τον Πρωθυπουργό να αντιδρά αμήχανα…

 

Άγγελος Κωβαίος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 21 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.