ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φώφη Γεννηματά: Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία

20:02 - 30 Ιουν 2017 | Πολιτική
Φώφη Γεννηματά: Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία
«Εδώ που έχουμε φθάσει, η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές», ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο συνέδριο του πολιτικού σχηματισμού και συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν αρκεί».

«Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε εφεδρεία».

 

Κατά την Φώφη Γεννηματά «η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση. Γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι ευρωπαίοι εταίροι της».

 

Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζεται μια ισχυρή Κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής στήριξης. «Μόνο μια τέτοια Κυβέρνηση:

  • μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και
  • να προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις,
  • να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας και να φέρει αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα.
  • να δημιουργήσει κυρίως ένα αναπτυξιακό ΣΟΚ που χρειάζεται σήμερα η χώρα.

 

Όπως είπε «το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση για τη χώρα» αλλά προσέθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται τη συνεννόηση. Προτιμούν την πόλωση, τη διατήρηση του μικρού δικομματισμού».

 

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε ότι αμέσως μετά το Συνέδριο τα Πολιτικά Κόμματα και οι φορείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων και το μεταβατικό διάστημα που απαιτείται για να φθάσουμε στον στόχο της ενιαίας παράταξης.

 

«Μαζί θα διαμορφώσουμε την τελική απόφαση και το χρονοδιάγραμμα της.

 

Πρώτον: Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας καθώς και το πλαίσιο της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, αποτελούν ισχυρή προγραμματική βάση και διαμορφώνουν ξεκάθαρη ταυτότητα και πολιτικό στίγμα.

 

Δεύτερον: Εκλογή Επικεφαλής από την Κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Προτείνω η εκλογή να γίνει τον Οκτώβριο 2017.

 

Ως καταληκτική ημερομηνία για το Συνέδριο ο Δεκέμβριος του 2017», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.