ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το θέμα του παράλληλου νομίσματος

10:40 - 06 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Στη Βουλή το θέμα του παράλληλου νομίσματος
Στη Βουλή φτάνει η υπόθεση με τον Kορεάτη σύμβουλο του υπ. Οικονομικών μετά τα όσα είπε ο ίδιος για τον ρόλο που έπαιξε στο σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα και πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων με κουπόνια το καλοκαίρι του 2015.

Έτσι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Κουτσούκος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης ζητούν να έρθει το θέμα στη Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις οι υπουργοί Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


Τι ερωτούν οι βουλευτές

 

Στην επιστολή του με την οποία ζητά να κληθεί ο κύριος Τσακαλώτος να δώσει εξηγήσεις στην Διαρκή Επιτροπη Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα από φήμες, δημοσιεύματα, ομιλίες, αρθρογραφίες κλπ. Το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον επισημότερο και τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, μέσα στο Κοινοβούλιο. Για το λόγο αυτό και ζητώ άμεσα (εντός της Βουλευτικής Συνόδου) την σύγκληση έκτακτης Συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με πρόσκληση στον τέως και στον νυν Υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη και κ. Τσακαλώτο, καθώς και στον σύμβουλό τους κ. Γκλεν Κιμ, ώστε να ενημερώσουν αναλυτικά τη Βουλή»…

 

Εξηγήσεις για τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κ. Γκλεν Κιμ, μετά και την πρώτη δημόσια παρουσίαση του σχεδίου για το παράλληλο νόμισμα σε ημερίδα του ιταλικού κοινοβουλίου, ζητά με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, με την οποία ερωτά –μεταξύ άλλων- τον αρμόδιο υπουργό κ. Τσακαλώτο:

  • Ποιες οι σημερινές αρμοδιότητες και τι είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρει ο κ. Γκλεν Κιμ επί υπουργίας σας;
  • Με ποια ιδιότητα μετείχε ο κ. Γκλεν Κιμ στην πρόσφατη ημερίδα του ιταλικού κοινοβουλίου; Οι θέσεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας-παρέμβασης απηχούν αυτές του πολιτικού του προϊσταμένου;
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.