ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς σε καναλάρχες: Μην χρησιμοποιείτε τους εργαζομένους σαν ασπίδα

15:13 - 07 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Παππάς σε καναλάρχες: Μην χρησιμοποιείτε τους εργαζομένους σαν ασπίδα
Ηχηρή προειδοποίηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς που πρόκειται να λάβουν άδεια να τηρήσουν την νομοθεσία που προβλέπει κατώτατο όριο 400 εργαζόμενων ανά σταθμό απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενόψει του νέου διαγωνισμού για τη δημοπράτηση 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας έπειτα από την γνωμοδότησης του ΕΣΡ.

«Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις σε Star και Σκάϊ να ετοιμάζονται για προσλήψεις» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος προβλέπει πως απαιτούνται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας για κάθε σταθμό που θα διεκδικήσει άδεια εθνικής εμβέλειας.


«Οι εργαζόμενοι στα κανάλια θα είναι 2.800 όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Εξαπέλυσε, όμως, και σκληρή επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ίδιο θέμα. «Ας μην ποντάρουν στη βοήθεια τη δική σας» ανέφερε ο υπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Αναφερθείς στην επίμαχη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον καθορισμό 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας ο υπουργός παραδέχθηκε ότι πλέον υπάρχει πολύ λίγος χώρος για θεματικές άδειες.

 

«Ο αριθμός 7 αφήνει πάρα πολύ λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες» είπε επικρίνοντας την ίδια ώρα την αντιπολίτευση για τη στάση της λέγοντας ότι η απόφαση του ΕΣΡ καταρρίπτει «τις ανοησίες» για απεριόριστο αριθμό αδειών.


Επέκρινε δε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το θέμα. «Θα ζητήσετε συγνώμη για αυτά που λέγατε για απεριόριστο αριθμό;» ερώτησε ευθέως τον κ. Λοβέρδο.


Λοβέρδος: Θα ακυρωθεί και αυτός ο διαγωνισμός


Στην αντίπερα όχθη, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι ο υπουργός, για τον οποίον σχολίασε πως «ήθελε να κάνει την Ελλάδα Βόρεια Κορέα και Βενεζουέλα», κατέθεσε «αντισυνταγματική τροπολογία» για την εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε υψηλή (HD) και τυπική ευκρίνεια μέχρι το 2021 και προειδοποίησε ότι και ο επόμενος διαγωνισμός που θα διενεργηθεί από το ΕΣΡ θα ακυρωθεί από τη δικαιοσύνη.


Νέα κόντρα για το Noor 1


Το θέμα του Noor 1 όμως επανήλθε στη συζήτηση και προκάλεσε νέες εντάσεις.


«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε τη μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον» είπε ο κ. Παππάς.


Είχε προηγηθεί ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρου Παπαθεοδώρου για την ανάγκη διερεύνηση της εμπλοκής του αξιωματικού του λιμενικού σώματος Π. Χριστοφορίδη στην υπόθεση. Ο κ. Παπαθεοδώρου κατήγγειλε ότι ο λιμενικός επιχείρησε να επηρεάσει τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη, σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.


Προέτρεψε, μάλιστα, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό να κινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του υπαλλήλου. «Έχουμε παρανομία. Ποιος σας κρατάει κύριε υπουργέ να προχωρήσετε την πειθαρχική διαδικασία σε προκαταρκτικό επίπεδο;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαθεοδώρου και καταλόγισε αδράνεια στο υπουργείο.


Απαντώντας ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη ότι στοιχεία ζητηθούν για τον λιμενικό.


Ακόμα ανέφερε ότι αν προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο τότε θα διαταχθεί να ελεγχθεί άμεσα ο λιμενικός.


Αποκάλυψε όμως ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ΕΔΕ γιατί η υπόθεση ερευνάται ήδη από τον εισαγγελέα εφετών αλλά και γιατί κάτι τέτοιο «θα απαιτούσε πολύ χρόνο».


Και την ίδια ώρα επιτέθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλογίζοντάς της ότι επικεντρώνεται σε αυτή την υπόθεση για να αποπροσανατολίσει από την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, από τα σκάνδαλα του Ερρίκος Ντυνάν και της Novartis αλλά και από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς το ΠΑΣΟΚ.


Οι αναφορές του κ. Σαντορινιού εξόργισαν τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου. «Θρασίμι ! Άντε να πας στο βούρκο σου που θα μας υποδείξεις τι θα ρωτάμε» είπε ο βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Σαντορινιό, την στιγμή που ο κ. Λοβέρδος ακουγόταν να τον παροτρύνει «Καν΄ την για έξω»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.