ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Τουρκία: Αποτελεσματικός σκύλος είναι αυτός που δεν γαβγίζει

13:37 - 13 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας σε Τουρκία: Αποτελεσματικός σκύλος είναι αυτός που δεν γαβγίζει
Κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε από το ΑΜΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:«Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε κι επιπλέον σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει.

«Για την εξωτερική πολιτική έχω μία ρήση στο μυαλό μου: αποτελεσματικότερος σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει πολύ. Αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε μεγάλες κορώνες, ούτε "γαβγίζουμε" πολύ, προασπίζουμε όμως αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.