ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες "βολές" της κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης

11:32 - 18 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Νέες "βολές" της κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η κυβέρνηση την "επίθεση" εναντίον της Δικαιοσύνης και των δικαστών, με τις προσπάθειες αυτές απαξίωσης των λειτουργών της να γίνονται τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Αφορμή για μια τις νέες «βολές» στάθηκε πρώτον η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές εναντίον της Δικαιοσύνης, παραπέμποντας, εμμέσως πλην σαφώς, σε πρόσφατες αποφάσεις σχετικά με την εργατική νομοθεσία.

 

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για «ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και μια αντιμετώπιση από την πλευρά της τακτικής δικαιοσύνης που επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες με παραδείγματα που είδαμε πρόσφατα να οδηγούν σε τραγικές συνέπειες», κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά στην τραγωδία με την αυτοκτονία απλήρωτης εργαζόμενης στα Γιαννιτσά.

 

Μια δεύτερη αφορμή για επίθεση στη Δικαιοσύνη ήταν και η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας που απέρριψε -κατά πλειοψηφία (3-2)- την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Ηριαννας, η οποία έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

 

Αυτή τη φορά τα "πυρά" προήλθαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την επίμαχη απόφαση του Εφετείου Αναστολών Αθηνών.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής ζήτησε να τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό, λέγοντας αρχικά πως «η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών αποτέλεσε για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη, γιατί η στάση της αιτούσας -της κοπέλας που έχει καταδικαστεί με ποινή πολυετούς κάθειρξη- καθ’ όλο το χρόνο υποδικίας της ήταν απολύτως υποδειγματική, καθώς τήρησε όλα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί».

 

«Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και σταθμά. Είναι περίεργο ότι ορισμένοι που καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές για εμπορία ναρκωτικών έχουν δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση, ενώ άλλοι, όπως η συγκεκριμένη δεν μπόρεσε να πάρει το ευεργέτημα ούτε από το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση ούτε από αυτό που συνεδρίασε σήμερα», πρόσθεσε.

 

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος σχολίασε την απόφαση κατά την προσφιλή του μέθοδο, δηλαδή μέσω facebook.

 

Συγκεκριμένα, το σχόλιο του έγινε με το τραγούδι του Γρηγόρη Μπιθικώτση σε ενορχήστρωση του Μίκη Θεοδωράκη, «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

 

«Αντί αλλου σχολίου ...... αφιερωμένο στον εισαγγελέα και τους δικαστες που ξαναφυλάκισαν την Ηριαννα ....

 

Tis dikaosinis ilie noite

 

Τραγούδι των Γρηγόρης Μπιθικώτσης και Μίκης Θεοδωράκης», έγραψε ο κ. Πολάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.