ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη αντίδραση Τσίπρα για Βαρουφάκη:Έκανα μεγάλα λάθη στην επιλογή προσώπων

08:31 - 24 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Πρώτη αντίδραση Τσίπρα για Βαρουφάκη:Έκανα μεγάλα λάθη στην επιλογή προσώπων
Συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δίνει και μία πρώτη έμμεση απάντηση στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη και το κυριότερο ήταν η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Στην ίδια συνέντευξη εκφράζει, πάντως, την αισιοδοξία του πως τα δύσκολα για την Ελλάδα πέρασαν και πως σε 12 μήνες η Ελλάδα θα βγει από την κρίση.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» τονίζει συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, χωρίς να αρνείται, όμως, πως για να φτάσουμε ως εδώ έκανε πολλά και μάλιστα μεγάλα λάθη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού σημειώνει πως η οικονομία ακολουθεί ανοδική τάση σημειώνει ότι: «Αργά, αργά, αυτό που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες», παραδέχεται. «Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά», λέει ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα τονίζει: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη» προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αναφέρεται στον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά τονίζει πως το σχέδιό του ήταν «τόσο ασαφές που δεν αξίζει καν να μιλάμε».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει πως το κύριο μέλημά του είναι να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και στη συνέχεια να κριθεί από τον ελληνικό λαό. Όπως σημειώνει, "αν ρωτήσετε τον κόσμο μπορεί κάποιος να σας πει ότι είπαμε ψέματα. Κανείς, όμως, δεν θα πει πως είμαστε διεφθαρμένοι ή ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι".

"Τώρα στόχος μου είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα που την οδήγησαν αυτοί που τη χρεοκόπησαν και να προχωρήσουμε μπροστά με βαθιές μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κρίση δεν θα επιστρέψει..."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.