ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης: Ανοίγει τον δρόμο του και διαφέρει από της ΝΔ

11:49 - 28 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Μπακογιάννης: Ανοίγει τον δρόμο του και διαφέρει από της ΝΔ
Απλά μαθήματα πολιτικής συναίνεσης. Έτσι θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η στάση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αγνοώντας επιδεικτικά το απαγορευτικό που εξέδωσε η ΝΔ για την συμμετοχή των στελεχών της στην 2η Αναπτυξιακή Διάσκεψη που διοργανώθηκε στη Λαμία, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα (και) προς την Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι οι υπαρκτές διαφωνίες, δεν αποκλείουν τη συνεννόηση, ούτε και συνεπάγονται πολιτική οξύτητα μεταξύ ετερόκλητων δυνάμεων.

Από το βήμα της Διάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος που οικοδομεί μεθοδικά ένα συναινετικό και μετριοπαθές πολιτικό προφίλ που δεν στηρίζεται στην πολιτική του κληρονομιά και αποφεύγει τις ακρότητες, υπογράμμισε με έμφαση, πως «μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά η Αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος».

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον οποίον νωρίτερα είχε ιδιαίτερη συνάντηση στην οποία του ανέπτυξε τα ειδικά προβλήματα αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής την οποία εκπροσωπεί, ο κ. Μπακογιάννης, υπερέβη με άνεση την διαχωριστική γραμμή που επιχειρεί να σύρει η ΝΔ απέναντι στην πρωτοβουλία του Μαξίμου και απηύθυνε μήνυμα ευρύτερης συναίνεσης και καταλλαγής, καθώς και κομματικού απογαλακτισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι “όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια”» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για όσα επείγουν στη χώρα.  

Αδιαφορώντας δε για την επίσημη κομματική θέση σύμφωνα με την οποία η σημερινή κυβέρνηση ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την επιδείνωση της κατάστασης σε όλα τα μέτωπα, επισήμανε στο ίδιο μήκος: «Τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο των παππούδων τους μετά από 40 χρόνια. Περιγράφω μια πραγματικότητα, η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας».

Δεν παρέλειψε πάντως να ασκήσει κριτική και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας σε εμφανώς διακομματικές κλίμακες, πως «όλη η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, φτώχεια, ανεργία και αδικία».

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπακογιάννης δίνει δείγματα της πολιτικής διαδρομής που έχει επιλέξει να ακολουθήσει. Τέτοιες ημέρες πάλι, τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή τις παρεμβάσεις του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Δημοτική Αστυνομία, είχε σχολιάσει αιχμηρά ««Η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική».

Αναφερθείς δε στις απολύσεις με τις οποίες συμφώνησε με την Τρόικα ο υπουργός, ο κ. Μπακογιάννης δεν δίστασε να περιλάβει στην κριτική του και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, παρατηρώντας:

«Γίνονται πρόχειρα. Δεν μπορεί να τα ρίχνουν όλα στον Μανιτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο ίδιος τόσο καιρό; Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι κλήθηκε να λύσει. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις».

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 28 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.