ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ χρόνια με αναστολή στο Μαντέλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

13:06 - 28 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Οκτώ χρόνια με αναστολή στο Μαντέλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Ομόφωνα ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης. Ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή.

Αντίθετα, οι δικαστές έκριναν με την απόφασή τους πως το άλλο αδίκημα που αντιμετώπιζε ο κ. Μαντέλης αυτός της δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Μαντέλης κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς οι δικαστές απεφάνθησαν πως τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του πρώην υπουργού Μεταφορών για την υπόθεση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Εκτός από τον πρώην υπουργό καταδικάστηκε και το στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, κάθειρξη 12.

Ακόμη, με την απόφασή του το δικαστήριο αθώωσε τον  κ. Τσουγκράνη, ομόφωνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι δικαστές έκριναν ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Επίσης, αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

Τέλος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν δέχθηκε την επιστροφή χρημάτων, προχωρώντας στη δήμευσή τους. Τέλος, με την απόφαση έγιναν δεκτές οι αιτήσεις της πολιτικής αγωγής για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης. Ειδικότερα, επιδίκασε το ποσό των 50.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 28 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.