ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Δεν τελείωσαν τα δύσκολα για την Ελλάδα, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

10:06 - 31 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Bloomberg: Δεν τελείωσαν τα δύσκολα για την Ελλάδα, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις
Δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέροντας μάλιστα πως απομένουν να γίνουν και άλλες μεταρρυθμίσεις από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.

Το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει ότι έχουν γίνει ελάχιστες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρά τη θετική πρόοδο σε δημοσιονομικό επίπεδο.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις».

 

Οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων, όπως τονίζει το Bloomberg, εξαρτώνται πλέον από την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η Ελλάδα και οι πιστωτές έχουν συμφωνήσει να υλοποιηθούν 140 μεταρρυθμίσεις και επιπλέον 100 πρόσθετες δράσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018.

 

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο εισόδημα ενός μέσου νοικοκυριού» αναφέρι ο Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σχολιάζοντας μεγάλες διαρθρωτικές τομές, όπως η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

 

Κλείνοντας, στο στόχαστρο του αμερικανικού πρακτορείου βρέθηκε τόσο η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, σχολιάζοντας μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού, όσο και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 31 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.