ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Ανταγωνιστικότητα και ιδιωτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο

18:35 - 01 Αυγ 2017 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Ανταγωνιστικότητα και ιδιωτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο
"Η ανταγωνιστικότητα δεν έχει θέση στο πανεπιστήμιο. Ο ανταγωνισμός δεν είναι για την παιδεία. Είναι δημόσιο εγχείρημα η παιδεία", σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ έπεσήμανε την ανάγκη να προστατευτεί η ανώτατη εκπαίδευση από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

"Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο προετοιμασία για την αγορά εργασίας" υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε ότι "το εργαλειακό Πανεπιστήμιο που βγάζει λεφτά και θέλει μόνο να βοηθήσει την οικονομία, δεν έχει καμία αυταξία και στο τέλος δεν βοηθά και την οικονομία".

 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αρχίζουν να προστατεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, αφήνοντας αιχμές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν το φρόντισαν και τώρα ισχυρίζονται ότι δεν είναι και καλό.

 

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως με αυτό το νομοσχέδιο εισάγεται ο έλεγχος στα μεταπτυχιακά προγράμματα και υπάρχει διαφάνεια.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσακαλώτος στο άσυλο και τις καταλήψεις. "Μην μας λέτε για τα ναρκωτικά και τη βία, πείτε μας ότι δεν θέλετε τις

καταλήψεις, πείτε ότι θέλετε τους φοιτητές να κάθονται στα αυγά τους" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

 

"Οι καταλήψεις είναι παράνομη πράξη ή δεν είναι; Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις, εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές, εγώ πιστεύω ότι οι πολλές είναι λάθος, αλλά κι αν είναι λάθος και δεν συμφωνώ δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να συζητήσω" είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.