ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών

14:03 - 03 Αυγ 2017 | Πολιτική
Ο Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών
Την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή φυσικά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις το 2015, την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Γιάνη Βαρουφάκη και όσων αποκαλύπτει στο βιβλίο του.

«Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στον κ. Βαρουφάκη και όσα αυτός υποστηρίζει στο βιβλίο του» σχολίασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, με τον κ. Βενιζέλο να της απαντά: «Εγώ δίνω αξιοπιστία; Ο κ. Τσίπρας το έκανε, του ανέθεσε το υπουργείο  Οικονομικών και τον ανέδειξε σε γκουρού του».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε: «Να καλέσουμε τον κ.  Βαρουφάκη γιατί το νέο του βιβλίο τροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων και άνοιξε συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και την ύπαρξη της χώρας στην ζώνη ευρώ. Υποθέσεις που αφορούν την οικονομική, ευρωπαϊκή και διεθνή θέση της χώρας. Πιστεύω ότι εμπίπτει στο αντικείμενο της επιτροπής. Είναι ζήτημα όχι μόνο ιστορικού αλλά και επικαίρου χαρακτήρα γιατί επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση της χώρας».

Στο αίτημα του κ. Βενιζέλου συναινεί και η Νέα Δημοκρατία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.