ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Σε τροχιά αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων

14:21 - 03 Αυγ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Σε τροχιά αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων
«Eμβληματική» χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στη Βουλή.

«Υλοποιούμε βήμα το βήμα και με σταθερά βήματα, ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και βρισκόμαστε σε μία τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί από σήμερα και οργανικό κομμάτι αυτής της νέας εποχής είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, που λεηλατήθηκε τα μνημονιακά χρόνια, και να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες με καθολικό τρόπο, δίχως ταξικούς και εισοδηματικούς φραγμούς».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως η αξιοπιστία είναι συνάρτηση της δυνατότητας να υπερασπίζεται κανείς την αξιοπρέπεια των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον, της βούλησης να καταπολέμησει τη διαφθορά και των αποτελέσματων που εισπράττει στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε παράλληλα και στη ΝΔ λέγοντας πως στα θέματα της Υγείας, η πολιτική της είναι συντηρητική, με νεοφιλελεύθερο πρόσημο. 

«Αριστεία δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός απάντησε και στις βολές που δέχεται η κυβέρνηση για την επιλογή των σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση: «Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού, για σας η αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο θα το κρατάνε μονο τα παιδάκια που έχουν καλό βαθμό ... Αριστεία δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια, το εθνικό σύμβολο έχουν το δικαίωμα να το κρατούν όλοι, αριστεία είνα τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, να ανοίγουν αντί να κλείνουν βιβλιοθήκες να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μένουν στη χώρα αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα, ενώ εσείς τον είχατε συρρικνώσει, αριστεία είναι να προσπαθούμε να στήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.