ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Βαρουφάκη για Τσακαλώτο: Χέσ... τον Ευκλείδη!

12:06 - 06 Αυγ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας σε Βαρουφάκη για Τσακαλώτο: Χέσ... τον Ευκλείδη!
Οι προδημοσιεύσεις του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζονται και αυτή την Κυριακή νέα αποσπάσματα έρχονται στη δημοσιότητα, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να αποκαλύπτει συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα για τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με αποσπάσματα που φέρνει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραδόθηκε στις απαιτήσεις των θεσμών, ενώ του προσάπτει πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις κατά των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο «Adullts in the room» ο πρωθυπουργός δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον σημερινό υπουργό Οικονομικών.

Ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να του ζητήσει εξηγήσεις εκείνος απάντησε απαξιωτικά: «Γιάνη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεστ..ν άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, όταν εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τις αντιρρήσεις του για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ' έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα, του είχε παραδώσει ένα σχέδιο ομιλίας με το οποίο του πρότεινε να πει σε διάγγελμα ότι προτίθεται να συνθηκολογήσει με τους δανειστές. Σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπ. Οικονομικών ο Τσίπρας με «ηττοπαθές ύφος» του απάντησε: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω στο λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 06 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.