ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά-Μανιφέστο ιστορικής μνήμης

11:17 - 07 Αυγ 2017 | Πολιτική
Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά-Μανιφέστο ιστορικής μνήμης
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής ο Κώστας Λαλιώτης επιχειρεί να δώσει απάντηση στην προσπάθεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τη Ν.Δ., φτάνοντας στο σημείο να αποδεχτούν το δικό της αφήγημα.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην αντι-νεοφιλελεύθερη στρατηγική στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών για το άρθρο - μανιφέστο του Κώστα Λαλιώτη είναι χαρακτηριστικός: «Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

 

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με άρθρο του στο thecaller.gr, με αδιάσειστα – όπως αναφέρει – στοιχεία, αριθμούς και ντοκουμέντα (κάποια από τα οποία δεν είχαν «φωτιστεί» μέχρι στιγμής), αφενός επιχειρεί να αποδομήσει ένα προς ένα τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς για τον Ανδρέα Παπανδρέου και αφετέρου στοιχειοθετεί τις αλήθειες του έργου του. Πρόκειται για ένα άρθρο μείζονος σημασίας και ιστορικής αξίας από ένα κομβικό πρόσωπο στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου.

 

Μεταξύ άλλων: αποκαλύπτει τα κερδοσκοπικά παιγνίδια του Σόρος στα οποία έχασε κατά κράτος από τον Παπανδρέου. Φέρνει ξανά στο φως, 36 χρόνια μετά, ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο, την απόρρητη έκθεση Αβέρωφ η οποία περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας παραμονές εκλογών του 1981, λίγο πριν αναλάβει την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει «μετά την δημοσίευσή της ανατρέπονται όλοι οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. ότι παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μια ανθηρή και ακμάζουσα Ελληνική Οικονομία».

 

Απάντα για το «Τσοβόλα, δώστα όλα» με στοιχεία και αριθμούς ενώ από το αρχείο του υπενθυμίζει τέσσερις ιστορικές (και προφητικές) ομιλίες – αναφορές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: Την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο το 1993 για το δημόσιο χρέος, την ομιλία στη Βουλή για τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, μια ομιλία του για τις νέες τεχνολογίες το μακρινό 1987 και βέβαια την προφητική του δήλωση για το «ευρωπαϊκό διευθυντήριο» στις Κάννες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.