ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Ε.: Διαβούλευση για τις υπηρεσίες ατελούς κλήσης στην Ευρώπη

18:35 - 20 Μαρ 2007 | Πολιτική
Δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε η Επιτροπή, προκειμένου να εντοπίσει ποιες τηλεφωνικές υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος μπορούν να ενταχθούν σε ένα σύστημα ενιαίων ευρωπαϊκών υπηρεσιών ατελούς κλήσης με κωδικό το 116. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου 2007.

"Ακολουθώντας το πρότυπο της ενιαίας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας για τα εξαφανισμένα παιδιά, ήρθε η στιγμή να εξετάσουμε εάν και άλλες υπηρεσίες μπορούν να επωφεληθούν από αντίστοιχες ενιαίες γραμμές" δήλωσε η κα Viviane Reding, Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα επικοινωνίας. "Υπάρχουν πολλές άλλες δυνατότητες και σήμερα καλώ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προτείνουν τις σημαντικότερες νέες υπηρεσίες. Ήδη προσανατολίζομαι προς έναν ενιαίο αριθμό άμεσης βοήθειας για την ΕΕ ώστε τα παιδιά να μπορούν να μιλούν σε κάποιον που συμμερίζεται τα προβλήματά τους."

Τα δικαιώματα του παιδιού αποτελούν μία από τις κύριες προτεραιότητες της Επιτροπής όπως διατυπώνεται και στην ανακοίνωση “Προς μια στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού” (βλέπε IP/06/927).
Στην ανακοίνωση προβλέπεται επίσης η δέσμευση μιας τηλεφωνικής γραμμής άμεσης βοήθειας για παιδιά με κωδικό 116 και μιας ενιαίας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας για τα εξαφανισμένα παιδιά με κωδικό επίσης 116.

Η δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε σήμερα είναι το επόμενο βήμα μετά την απόφαση της Επιτροπής της 15ης Φεβρουαρίου 2007 (βλέπε IP/07/188), η οποία ζητούσε από τα κράτη μέλη τη δέσμευση του εξαψήφιου αριθμού που αρχίζει από 116 για υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη. Η απόφαση όριζε τη δέσμευση του πρώτου αριθμού, του 116000, για την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Με τη διαβούλευση επιδιώκεται να εντοπιστούν άλλες υπηρεσίες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διαθέτουν έναν ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό. Οι υπηρεσίες αυτές θα βοηθούν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να συμβάλλουν στην ευμάρεια και την ασφάλειά τους. Μόλις η Επιτροπή αποφασίσει ποιοι αριθμοί θα δεσμευτούν και για ποιες υπηρεσίες, τότε τα κράτη μέλη θα φέρουν την ευθύνη εκχώρησης των αριθμών σε μεμονωμένες οργανώσεις της επικράτειάς τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.