ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πόλεμος" Μαξίμου-ΝΔ για τους διορισμούς στον ΟΑΣΘ

18:03 - 10 Αυγ 2017 | Πολιτική
"Πόλεμος" Μαξίμου-ΝΔ για τους διορισμούς στον ΟΑΣΘ
"Φωτιά" έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό εν μέσω θερινής περιόδου με αφορμή το διορισμό του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στο ΔΣ του ΟΑΣΘ, ειδικά έπειτα από την επιλογή του πρωθυπουργού να στηρίξει το στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει και η είδηση ότι εκτός από τον Στέλιο Παππά στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού συμμετέχουν και δυο πολιτευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Ντίμης Αργυρόπουλος και η Όλγα Γιάννη.

 

Σπεύδοντας να υποστηρίξει τον Στέλιο Παππά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

 

"Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της. Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο".

 

Και συνεχίζει: "Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η "κόπρος του Αυγεία" που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε, σε σχόλιό του, το γραφείου Τύπου του κ. Τσίπρα. "Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό”.

 

Η απάντηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση και ειρωνική:

 

"Είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ των εκατοντάδων βιογραφικών που υπεβλήθησαν για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, αυτό του κ. Παππά ήταν το καλύτερο…Κατά σύμπτωση βέβαια ο κ. Παππάς είναι πατέρας του υπουργού και στενού φίλου του πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παππά…Υ.Γ. Φανταζόμαστε ότι η επιλογή του κ. Ντίμη Αργυρόπουλου στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ έγινε για να επιβραβευθεί το δημοκρατικό του ήθος. Και αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε την προτροπή του σε επίδοξους τρομοκράτες να "φυτέψουν" μια σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα".

 

Δύο στελέχη των ΑΝΕΛ διορίστηκαν στον ΟΑΣΘ

 

Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι μόνο ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, που διορίστηκε στον ΟΑΣΘ, αλλά και μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Συγκεκριμένα ως μέλη της διοίκησης της ΑΣΥΘ «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.», της εταιρείας που θα συσταθεί ώστε να γίνει ο νέος ΟΑΣΘ, διορίστηκαν οι προερχόμενοι από το κόμμα του Π. Καμμένου, Ντίμης Αργυρόπουλος και Όλγα Γιάννη.

 

Ο Ντίμης Αργυρόπουλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook απευθυνόμενους σε επίδοξους τρομοκράτες να φυτέψουν μια σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

 

Ωστόσο αργότερα σε δήλωση μεταμέλειας είχε αναφέρει: «Ήταν λάθος μου. Επιπολαιότητά μου. Ήταν ένα σχόλιο της στιγμής».

 

Ο Ντίμης Αργυρόπουλος διορίστηκε ως μέλος της διοίκησης της ΑΣΥΘ «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.», της εταιρείας που θα συσταθεί ώστε να γίνει ο νέος ΟΑΣΘ. Το κράτος θα ελέγχει –κεντρικά– το 51%, ενώ το 49% μπορεί να παραχωρηθεί σε ΟΤΑ.

 

Αντίστοιχα, στο στο νέο ΔΣ του ΟΑΣΘ διορίστηκε και η Όλγα Γιάννη η οποία είναι δημοσιογράφος και υπήρξε υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τους ΑΝΕΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.