ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico: Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος στους «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του Μαδούρο

08:41 - 11 Αυγ 2017 | Πολιτική
Politico: Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος στους «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του Μαδούρο
Στη λίστα με τους έξι «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συγκαταλέγει τον Αλέξη Τσίπρα το Politico.

Το περιοδικό θυμίζει τον θαυμασμό του Αλέξη Τσίπρα στον Ούγκο Τσάβες, καθώς φυσικά και το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρέστη στην κηδεία του πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας.

«Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα», θυμίζει το Politico για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια λίστα των υποστηρικτών του Μαδούρο, το Politico βάζει ακόμα τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών της Βρετανίας, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos, τον Ζαν Λικ Μελανσόν του αριστερού γαλλικού κόμματος La France Insoumise, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, αλλά και τον Πάπα Φραγκίσκο!

Για τον Ποντίφικα το Politico σημειώνει όντας γεννημένος στην Αργεντινή είναι ισχυρός συμπαραστάτης των «προοδευτικών» ηγετών στην Λατινική Αμερική, όπως ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία. Οι επικριτές του λοιπόν τον κατηγορούν για «ασάφεια» σχετικά με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το Βατικανό έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση Μαδούρο και την αντιπολίτευση, ωστόσο σε μία συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο, ο πάπας επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση για τη μη ύπαρξη προόδου. «Μέρος της αντιπολίτευσης δεν το επιθυμεί», ήταν η δήλωσή του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.