ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα δομή του Λυκείου στο υπουργικό-Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές

15:45 - 28 Αυγ 2017 | Πολιτική
Η νέα δομή του Λυκείου στο υπουργικό-Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές
Η νέα δομή του λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως «το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι πώς το Λύκειό μας θα ξαναγίνει ένα Λύκειο που θα ανταποκρίνεται στις θεσμικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος θεσμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση περιέχει πρόταση για 14ετή υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται, αλλά αλλάζουν.

Το παλιό σύστημα των Πανελλαδικών θα αντικατασταθεί με ένα νέο μικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται οι συνολικές ενδοσχολικές επιδοσείς του μαθητή στη Γ´ λυκείου, αλλά και η απόδοσή του στις εξετάσεις που θα ακολουθούν για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Η πρόταση περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα, το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των πανελλαδικών, ωστόσο το ποσοστό που θα αναλογεί θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 28 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.