ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα απαντάμε στις γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ»

11:26 - 29 Αυγ 2017 | Πολιτική
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα απαντάμε στις γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ»
Του Άγγελου Κωβαίου Μία στροφή στην τακτική και την στρατηγική της ΝΔ έγινε εμφανής στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους τομεάρχες του κόμματος το πρωί της Τρίτης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκατέλειψε από ό,τι φάνηκε οριστικά το πολιτικά ατελέσφορο αίτημα για εκλογές και προανήγγειλε έναν αναπροσανατολισμό στον προγραμματικό λόγο, κάτι που αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει και στην ομιλία του στην ΔΕΘ τον επόμενο μήνα.

 

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν δύο αποστροφές στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη.


Αφενός, η αναφορά ότι ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει περάσει και αφετέρου ότι μετά τις εκλογές στόχος είναι η δημιουργία μίας κυβέρνησης «με κορμό την ΝΔ», κάτι που στην ουσία ερμηνεύεται ως κίνηση τακτικής με τα μία στραμμένα στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

 

Παράλληλα, έκανε σαφές στο εσωτερικό της ΝΔ ότι δεν επιθυμεί τα στελέχη να εμπλέκονται στις παρελκυστικές συζητήσεις που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρόσφατη περί κομμουνισμού και νεοναζισμού.

 

«Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες για ακροδεξιές αποκλίσεις, την στιγμή που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και λίγο αργότερα επισήμανε ότι είναι πιο δημιουργικό να μιλούν τα στελέχη για τις δικές τους προτάσεις, απ’ ό,τι να μιλούν για την ιστορία των άλλων.

 

«Εμείς βάζουμε την ατζέντα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους τομεάρχες: «θέλω να είστε ακόμη πιο παρεμβατικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.